IJstaartje met chocoladesaus

Door Roos, 17 mei 2023
Het ijstaartje met chocoladesaus geserveerd op een wit schoteltje.

Dit heerlijke, veelzijdige toetje is verrassend makkelijk om klaar te maken!

Ingrediƫnten

Voor 2 ijstaartjes:

  • Twee bolletjes bosvruchtensorbetijs

Voor de taartjes

  • 25 g vegan boter
  • 35 g suiker
  • 50 ml plantaardige melk
  • 50 g bloem
  • 1/4 tl baksoda
  • 1 tl azijn
  • 1/2 tl vanille
  • Snufje zout

Voor de chocoladesaus

  • 40 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 50 ml plantaardige melk

Recept

  1. Zet de oven aan om voor te verwarmen op 200 graden. Zet de boter er alvast in, zodat deze wat kan smelten.
  2. Roer de bloem, soda en zout door elkaar en zet dit apart.
  3. Meng de gesmolten boter met de suiker.
  4. Voeg de melk, azijn en vanille toe aan het boter-suiker-mengsel, klop het goed door met een vork. Voeg dan al roerend de droge ingrediƫnten toe.
  5. Verdeel het beslag over twee ingevette ramekins (diameter van ongeveer 4 cm) en bak 25 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin zijn en een vork die je erin prikt schoon of met kruimeltjes terug komt.
  6. Leg een bordje op het vormpje, keer het om en schudt zachtjes zodat het gebakje los komt. Laat helemaal afkoelen.
  7. Zet een bakje met de melk voor de chocoladesaus in de oven terwijl je de taartjes bakt.
  8. Als de taartjes klaar zijn, kan je de melk ook uit de oven halen. Voeg de gehakte chocolade toe aan de hete melk en roer met een vork tot een gladde saus.
  9. Snijd de afgekoelde taartjes horizontaal door midden. Schep een bol ijs op de onderste helft, leg de bovenste helft er op en giet de chocoladesaus hier overheen.

Reacties