Een lekker frisse taart met een klein zoetje. Perfect om de lente in te luiden!
Ingrediënten
Zoet taartdeeg
- 120 gram bloem
- 60 gram vegan boter
- 60 gram poedersuiker
- Snufje zout
- 1 el azijn, 1,5 el water
Citroenvulling
- 240 ml citroensap (5 citroenen)
- 240 ml sojamelk
- Rasp van 5 citroenen
- 180 gram suiker
- 40 gram maïzena
- 20 gram boter
Recept
Taartdeeg
- Meng voor het deeg de bloem, poedersuiker en zout en wrijf hier met je vingertoppen de boter doorheen.
- Voeg het water en azijn toe en kneed het kort door tot een samenhangend deeg.
- Maak van het deeg een platte schijf en laat het minstens anderhalf uur rusten.
- Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, prik gaatjes in de bodem en zet de bakvorm nog 2 uur in de koelkast.
Citroenvulling
- Doe de maïzena, suiker, rasp in een pannetje, en roer met een garde tot de klontjes weg zijn.
- Voeg al roerend citroensap en sojamelk toe en zet het vuur middellaag aan.
- Blijf langzaam roerend verhitten tot het dik wordt, zet het vuur uit en voeg de boter toe.
- Blijf roeren tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
Citroentaart
- Bak het deeg blind in de vorm voor 25-30 minuten op 200 graden. Als je blindbakbonen hebt kan je die hier zeker gebruiken en zal het resultaat beter zijn, maar het is niet noodzakelijk.
- Schenk de citroenvulling in het deeg in de bakvorm en bak de taart nog 15 minuten op 180 graden.
- Laat de taart helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de taart wanneer deze is afgekoeld tot kamertemperatuur in de koelkast. Laat de taart minstens 4 uur in de koelkast staan voor serveren, maar het liefst een hele nacht.
Reacties