Een lekker warm gerecht voor een winterse avond, boordevol mogelijkheden voor variatie!
Ingrediënten
- 1 à 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 1,5 - 2 el currypasta
- ongeveer 750 gram pompoen (een pompoen van +/- een kilo, schoongemaakt en in blokjes gesneden)
- 1 tl kardemom
- 1 tl mosterdzaad
- 2 tl gember
- 1,5 tl korianderzaad, gevijzeld (dit blijft altijd wat grof)
- 1 tl kurkuma
- optioneel wat chilivlokken
- peper en zout
- 1,25 - 1,5 kop / 280g rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter water
- sap van 1 citroen (of uit een flesje)
Recept
- Fruit de ui, knoflook en specerijen in wat olie tot ze glazig zijn en lekker ruiken, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en currypasta toe, roer goed door en laat vijf tot tien minuten bakken.
- Schep de pompoen door je currypastamengsel en laat vijf minuten bakken, warm worden en de smaak erin trekken.
- Schep de linzen door de pompoen, giet hier de kokosmelk en citroensap en water (ik meet het als 2,5 blik van de kokosmelk) erbij.
- Laat 45 minuten tot een uur zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn en je een stevige stoofpot overhoudt. Voeg als het te droog wordt tussendoor extra water toe.
Variatietip
Ook lekker met andere groente, zoals bloemkool en spinazie. Maak het jezelf nog makkelijker met diepvriesspinazie!
Reacties