Een fris en groen recept. Feestelijk, maar ook geschikt voor doordeweeks!
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 500 gram broccoli
- 200 gram bulgur
- 375 gram tofu, het vocht eruit geperst
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram pijnboompitten of zonnebloempitten
- 1 avocado, en eventueel een extra als garnering
- 2 - 3 el edelgist
- sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Een bouillonblokje
- Sojasaus (ongeveer 2 el)
- Eventueel vegan worcestershiresaus (let op! In reguliere worcestershiresaus zit ansjovis!)
Recept
- Snijd de tofu in kleine reepjes. Marineer deze in sojasaus en worcestershiresaus naar smaak.
- Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes van ca. 3 cm. Kook de stukjes steel van de broccoli in ca. 400 ml water. Haal de stukjes steel er uit als deze gaar zijn (ca. 10 min.).
- Kook daarna de broccoliroosjes, bulgur hierin met een bouillonblokje en peper. Kook tot bijna al het water is verdampt.
- Bak de reepjes ongeveer 3 minuten op een kant en draai of schep ze daarna om. Bak ze vervolgens nog ongeveer 3 minuten.
- Rooster kort de pijnboompitten in een koekenpan.
- Doe voor de saus het citroensap, de pijnboompitten, 1 avocado, de gekookte stukjes broccolisteel, de knoflook en de edelgist in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de broccoli, bulgur en sojastukjes met de saus. Eventueel kan je een deel van de saus er doorheen roeren.
Serveertip: Zin in wat extra groente? Serveer met wat extra spinazie! Los erbij, of een deel gepureerd in de saus.
Reacties